Arnon Grunberg prijsvraag

Eind 2003 publiceert boekboek.nl een prijsvraag met als prijs een verrassingspakket van Arnon Grunberg. Dit naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe roman "De asielzoeker", ter promotie waarvan Grunberg 5 dagen met de geit Carmen langs 's Heeren (water)wegen trok. Voor de verzorging van Carmen kreeg hij een gebruiksaanwijzing mee en de hoofdpersoon van "De asielzoeker" is vertaler van gebruiksaanwijzingen. De opdracht van de prijsvraag was dan ook: schrijf een gebruiksaanwijzing, maakt niet uit waarvoor. Ik stuurde "Mijn gebruiksaanwijzing" in.


Mijn gebruiksaanwijzing

Voor U verder gaat: dit product is breekbaar, dus ten allen tijde voorzichtig behandelen!

ATTENTIE! Dit product is 40 jaar geleden gemaakt, dus wordt geleverd zonder garantie. De leverancier is niet verantwoordelijk voor door productiefouten ontstane schade.


Op 19 maart kreeg ik het volgende bericht:

Beste Linda Oskam,

Gefeliciteerd! Je bent de winnaar van het Arnon Grunberg-verrassingspakket.

Enige tijd geleden heb je meegedaan aan de Grunberg-prijsvraag op onze site (www.boekboek.nl). We vonden jouw gebruiksaanwijzing zo origineel dat we het hebben uitgeroepen tot beste gebruiksaanwijzing.

Wij wensen je veel plezier toe met het verrassingspakket!

Met vriendelijke groet, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar


En  op 20 maart bezorgde de post een doos met 3 boeken van Grunberg (waarvan "De asielzoeker" gesigneerd) en 2 geitenkazen in een rieten mandje. Leuk!

Voor reacties (anti-spam: verwijder XX uit adres)

Terug naar de algemene boekenpagina