Java

1989

In 1989 reis ik met een vriend van Jakarta naar Denpasar. In Jakarta bezoeken we het Nationaal Museum en de oude Nederlandse wijk. Daarna reizen we met de bus naar Bogor (Buitenzorg) voor een bezoek aan de beroemde plantentuin. Dezelfde dag gaan we nog door naar de Puncak Pas, waar we overnachten in een soort jeugdherberg met een eigenaar die vol trots aankondigt dat er in zijn hotel heel veel muizen zitten.

 

De volgende dag reizen we door naar Bandung, waar we wat praatjes houden bij het Inter University Center for Biotechnology en 's middags met een Indonesische collega en een door het instituut ter beschikking gestelde auto de vulkaan Tankuban Prahu op. Na afloop komen we bij in het loeihete water van de medicinale bronnen van Ciater.

 

Na een lange dag in de trein arriveren we in Yogyakarta, waar we een week blijven. We maken uitgebreid kennis met de stad en maken ook een aantal dagtrips naar o.a. de Borobudur, Dieng Plateau, Prambanan en Solo. Na een week volgt er weer een lange reisdag met de trein en de bus naar Mount Bromo. 's Nachts beklimmen we de vulkaan en zien dan zittend op de rand van de krater de zon opkomen. Na het ontbijt dalen we in een minibusje vol kotsende IndonesiŽrs af en vertrekken dan met de bus en de boot naar Bali.

1993

In 1993 kom ik met mijn moeder vanaf Bali. Omdat ik op Bali een dysenterie-aanval heb gehad, nemen we -heel luxueus- het vliegtuig naar Yogyakarta. Ook daar maken we weer een aantal excursies. Dit keer zie ik ook het beroemde Ramayana ballet bij de Prambanan op de avond die het hoogtepunt vormt: de derde avond. We hebben goedkope plaatsen, maar dat heeft als onmiskenbaar voordeel dat je midden tussen de IndonesiŽrs zit, die het verhaal op hun duimpje kennen en hartstochtelijk meeleven met hun held Hanuman.

 

Vanuit Yogyakarta gaan we voor een paar dagen rust met de bus en de boot naar Pangandaran aan de zuidkust en dan door met een -overvolle- minibus naar Bandung. Na een paar dagen Bandung gaan we met de trein naar Jakarta en dan terug naar Nederland.

 

Hieronder volgt een fotoimpressie.


Ophaalbrug in oud-Jakarta

Paleis van de gouverneur in Bogor (Buitenzorg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de krater van de Tangkuban Prahu

Span waterbuffels

 

Sawahs op Java

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiel eetstalletjeTaman Sari in Yogyakarta

 

In de kraton van Yogyakarta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prambanan

 

Borubudur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het draaien van het wiel der wet

Zo maar een optocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieng Plateau

 

 

Zonsopgang op Gunung Bromo

De zandzee met links Bromo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schakel door voor fotoimpressies van:

 

Bali - Sulawesi

 

Voor reacties (anti-spam: verwijder XX uit adres)

Terug naar de homepage