RONDOM NIJMEGEN - STREEKPAD 3

Etappe Km Totaal km
Grave - Wijchen 19 19
Wordt vervolgd...    

 


Grave - Wijchen

H. en ik maken een begin met het streekpad rond Nijmegen. We fietsen met rugzakken vol boterhammen, pakjes drinken en kokoskoeken naar het station. Daar blijken we een valse start te hebben: de trein naar Wijchen van kwart over 11 rijdt niet op zondag. Dan maar een kwartiertje later met de bus naar Grave. We hebben nu dus meteen bepaald dat we de route met de klok mee gaan lopen. Nu hebben we geluk, want de bus naar Grave blijkt een belbus en er heeft iemand gebeld. Uiteindelijk staan we precies om 12 uur in Grave. Het schijnt een mooi plaatsje te zijn, maar we lopen er niet doorheen, maar gaan meteen de polder in.

 

Het eerste stuk gaat over een graspad langs een wetering met graanvelden en mais. Na ongeveer 3 kwartier komen we uit bij 2 kloosters en een prachtig oud kerkje, dat jammer genoeg niet open is. We lopen verder over een weg met elzen en daarna over de hoge Maasdijk. Het land is een beetje heiig en erg vlak, hollands en mooi. Bij een wiel eten we onze boterhammen en drinken sap. In het water zijn vader en moeder meerkoet hun 3 voor deze tijd van het jaar vrij kleine kinderen aan het opvoeden.

 

We lopen verder richting Ravestein. Net voor het stadje begint het te regenen. We schuilen onder een viaduct met uitzicht op de Maas. Als de ergste regen voorbij is lopen we Ravestein in. Het blijkt een prachtig oud stadje. In een hotel tegenover het raadhuis drinken we wat. Er staan erg verleidelijke mini bossche bollen op de kaart, maar ze hebben ze niet omdat vandaag de bakker dicht is: die zijn dus in ieder geval echt vers als je ze koopt. Na de pauze gaan we weer verder langs de stadsverdedigingswerken en zo Ravestein uit. Er valt nog een bui van een kwartier, die we onder een afdak van het lokale sociale werk uitzitten.

 

De brug over de Maas is lang, maar daarna hoeven we gelukkig niet over de drukke Maasdijk, maar lopen onderlangs naar Wijchen. In Wijchen lopen we een mooi stuk langs het water en dan in verhoogd tempo naar het station dat nog een kilometer van de route afligt. Ik help nog een oude pater met de geneugten der techniek die NS-kaartautomaat heet en dan boemelen we in 10 minuten terug naar Nijmegen.

 

 

Terug naar het begin

 

Voor reacties (anti-spam: verwijder XX uit adres)

Terug naar de homepage