Zuid-Afrika

In december 2012 ben ik een week in Kaapstad voor een congres. We verblijven in Dale Court Guest House in Green Point. waar we op woensdag de concertgangers naar Lady Gaga langs zien schuifelen. Het is zomer in Kaapstad, dus lekker weer en 's avonds eten we dan ook meestal op één van de vele terrassen in de haven. Tussen de bedrijven door is er ook nog tijd om met een gehuurde auto een aantal karakteristieke punten in de buurt te bekijken.


Kaapstad

Een mengelmoes van culturen, oud en nieuw, arm en rijk, maar vooral relaxed met een prachtig Waterfront waar toerisme en havenindustrie naast elkaar bestaan. El ans het dan december is en er in Nederland sneeuw valt is het heerlijk om 's avonds op een terrasje te eten, zelfs met een trui aan.

      Kaapstad en de Tafelberg vanaf Robbeneiland                        Hele dure jachten in de haven  


Robbeneiland

Het eiland waarop mijn held Nelson Mandela lange tijd opgesloten zat. Gelegen in de ijskoude baai met haaien: een gevangenis, een steengroeve, een leprozenkolonie. Tegenwoordig is het een Unesco World Heritage Site waar per dag duizenden mensen rondgeleid worden, eerst met een bus over het eiland en vervolgens lopend met een ex-politieke gevangene door de maximum security prison. En als er voor het vertrek van de boot nog tijd over is kan je nog even naar de kolonie Afrikaanse pinguïns lopen.

  De gevangenis                           De begraafplaats van de leprozenkolonie


Het wijngebied bij Kaapstad

Op een dag dat er geen interessante praatjes zijn huren we een auto en gaan via Stellenbosch naar Hell's Pass, waar we bij een wijnboerderij onder de druivenranken geweldig eten met een zo nodig nog beter uitzicht over de wijngaarden en bergen. 's Middags bezoeken we Franschhoek, waar de Hugenoten zich vestigden.

              Een straatje in Stellenbosch    Uitzicht vanaf Hell's Pass 

 

 De kerk in Franschhoek  Een heel ander landschap aan de andere kant van de pas


 

Voor reacties (anti-spam: verwijder XX uit adres)

Terug naar de homepage